Waar je als man op moet letten als je een riem draagt

Wellicht denk je nu bij jezelf, een riem? Het gaat er toch om dat je broek blijft zitten en niet afzakt? Maar nee, een riem is niet alleen van praktische nut, maar kan je outfit maken of kraken. Een riem kan namelijk dienen als eye-catcher en dient te passen bij je outfit, of je outfit juist wat kleur te geven. Deze accessoire moet je dus serieus nemen en daarom lichten wij je in dit artikel toe waar je als man zijnde op moet letten als je een riem draagt.

Eye-catcher

Allereerst kan je een heren riem dragen als een eye-catcher. Als je bijvoorbeeld een outfit draagt met neutrale kleuren erin, kan je ervoor kiezen een riem te dragen met een kleur die daardoor de aandacht trekt. Het is echter niet slim om een riem te dragen met allerlei logo’s of met felle kleuren te dragen, dit kan je outfit namelijk helemaal uit balans brengen wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Brede en smalle riemen

In principe kan je elke riem dragen, maar soms is het toch handig om op te letten dat je niet een brede riem bij een chino of een pak draagt, want dan maak je een echte flater. Kies echter een pak of een china dus een smalle riem. De bredere riem past echter eerder bij een goede jeans zoals die van James Dean of David Beckham welke je in combinatie van een goede paar boots draagt. Het is echter belangrijk om in je achterhoofd te houden om het niet te gek te maken.

Last but not least, kies altijd een wat duurdere leren riem in plaats van een van plastic. Zo is een plastice riem wel goedkoper, maar slijt deze wel sneller waardoor je uiteindelijk alsnog meer geld kwijt ben dan als je in een keer een wat duurdere koopt, daarnaast staat een echte leren riem ook honderdmaal mooier dan een van plastic. Voor een geschikte leren riem kunt u het beste kijken op Lederwarenwebshop.