Waar moet je aan denken voordat je een sieraad koopt?

Hier is een lijst van alle sieraadbeschrijvingen waar je over na moet denken voordat je aan het shoppen slaat:

Kleur van de sieraden

– Wil je simpele goud- of zilverkleurige sieraden, of zoek je iets met een gekleurde steen? En zo ja, wat voor kleur dan? Dit is de meest effectieve manier om te kiezen, omdat je op deze manier meteen een heleboel verkeerde kleurcombinaties wegstreept.

Specifieke Metalen

– Niet alle zilverkleurige sieraden zijn ook zilver en niet alle goudkleurige sieraden zijn goud. Als je graag een bepaald soort metaal wil in plaats van een algemene kleur, zeg dat dan. Dit helpt je ook een heleboel opties weg te strepen.

Eigenschappen van sieraden

– Wees niet bang om onwetenschappelijke termen te gebruiken. Als je een dunne ketting wil, zeg dat dan. Als je een dikke, stevige ring wil, zeg dat. Geef goede, beschrijvende woorden en maak je niet zo druk om de technische termen. Het is aan jou om tegen een juwelier te zeggen “Ik wil een mooi paar manchetknopen die niet al te opzichtig zijn”, het is zijn taak om dan te weten welke manchetknopen aan die beschrijving voldoen.

Prijs

– Dit wil je misschien niet vooraf al zeggen, maar stel zeker een limiet en houd je daaraan. Als je een aanbod krijgt wat daarboven valt, zeg dan gewoon “sorry, dat is meer dan ik wilde uitgeven” en bied een lager bedrag. Sommige juweliers zijn misschien bereid te onderhandelen over de prijs van een specifiek stuk, terwijl anderen je misschien vergelijkbare opties zullen bieden die minder duur zijn.